grote maten mode 42 t/m 58 – handwerk – woondecoratie

Theetuin de Útspanning

Theetuin de Útspanning

Bij MOADE+ vindt u ook theeschenkerij ‘de Útspanning’ met een ruim terras en prachtige siertuinen. Ook in de herfst kunt u hier heerlijk wandelen en genieten van de laatste bloeiende planten en de mooie herfstkleuren. Neem na het winkelen een kopje thee of koffie met wat lekkers op ons terras en wandel door de tuin. Wilt u binnen zitten, dan moeten wij op basis van de corona-regels wel uw corona QR-code scannen.

De Útspanning is het Friese woord voor Uitspanning. Dat is van oorsprong een plaats waar paarden voor rijtuigen werden verwisseld. De gebruikte paarden werden uitgespannen om te kunnen uitrusten. Ook de reizigers konden er bijkomen, iets eten en drinken.

En dat is nu net wat u bij ons ook kunt doen. Even uitrusten, ontspannen, onder het genot van een lekker kopje thee of koffie met bijvoorbeeld zelfgebakken appeltaart. Bij koud weer lekker smûk binnen bij de houtkachel, en bij mooi weer buiten in de mooie theetuin.
Daarnaast kunt u vrijblijvend door onze prachtig aangelegde open tuin wandelen. De tuin is van april tot en met oktober op zijn mooist.

Openingstijden Theetuin

Maandag: 13.00-17.30 uur
Dinsdag t/m Vrijdag: 10.00-17.30 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur

Locatie:
MOADE+/De Vertakking
Binnendyk 73
9256 HL Ryptsjerk

Open tuin

MOADE+ en Theetuin de Útspanning liggen samen met Vertakking Zorg, Vertakking Evenementen en Camping de Terpen rond de prachtige tuin van de monumentale boerderij ‘de Vertakking’ in Ryptsjerk. De tuin is vrij toegankelijk voor gasten van deze bedrijven. U vindt er o.a. prachtige borders, een moestuin, boomgaard, vijvers en een dierenverblijf.

Rondleiding

Maandag: 13.00-17.30 uur
Dinsdag t/m Vrijdag: 10.00-17.30 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur

Locatie:
MOADE+/De Vertakking
Binnendyk 73
9256 HL Ryptsjerk